Bouwen & Verbouwen

Binnen de gemeente Oosterhout zijn er zeker mogelijkheden om zelf een woning te bouwen. Sommige nieuwbouwprojecten stellen kavels beschikbaar voor een eigen te ontwerpen nieuwbouw-woning. Het grote voordeel van het bouwen van een eigen woning is natuurlijk de vrijheid om zelf een ontwerp voor de woning te kiezen. De mate van vrijheid om zelf een ontwerp te kiezen voor jouw nieuwe woning verschillen per gemeente en per project.

Er zijn verschillende varianten van zelf bouwen:

Particulier Opdrachtgeverschap (PO)

Als je besluit helemaal zelf een huis te laten bouwen spreekt men over particulier opdrachtgeverschap (PO). Je koopt zelf de grond en bepaalt zelf met welke partijen je je droomhuis wilt realiseren. Zo heb je maximale keuzevrijheid binnen de grenzen van je budget, je kavel en de geldende technische en gemeentelijke voorschriften.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Je kunt ook kiezen voor een gezamenlijke aanpak door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). In dat geval koop je samen met anderen een stuk grond om daar een aantal woningen op te bouwen. Denk hierbij aan rijtjeshuizen, een appartementencomplex , twee-onder-een-kap-woningen of geschakelde woningen. Als je kiest voor een gezamenlijke aanpak, dan heb je medebouwers nodig om in collectief verband de woningen te realiseren. Bij het vinden van medebouwers, en het vormen van een collectief, is het belangrijk de juiste keuzes te maken. Je moet immers samen beslissingen kunnen nemen en op elkaar kunnen rekenen. Een bouwbegeleider is hierbij van wezenlijk belang.

Mede-opdrachtgeverschap (MO)

Er is nog een derde variant mogelijk. te weten het Mede-opdrachtgeverschap, waarbij je samen met een professionele partij, zoals een projectontwikkelaar een huis bouwt. Bij deze vorm is de grond in handen van de ontwikkelende partij en draagt deze partij ook grotendeels het risico. Je krijgt wel veel zeggenschap en keuzemogelijkheden over de woning en je houdt ook een belangrijke rol in het bouwproces.

Aandachtspunten

Het zelf bouwen heeft veel positieve kanten zoals keuzevrijheid en zeggenschap. Maar toch zijn er ook aandachtspunten waarbij u even stil moet staan, voordat u werkelijk de beslissing tot zelfbouw neemt.

  1. Het zelf bouwen van een huis vergt veel tijd.
  2. Voor het zelf bouwen heeft u een flink portie doorzettingsvermogen nodig.
  3. Zijn er kavels beschikbaar in de gemeente Oosterhout, die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden?
  4. Bent u deskundig genoeg om de bouw te begeleiden ?

Er komt dus veel kijken bij het zelf bouwen van een huis. Er zijn diverse professionele partijen in Oosterhout actief, die u kunnen begeleiden bij dit traject.

Bouwbedrijven in Oosterhout

Contact opnemen met een bouwbedrijf

Neem contact op met het bedrijf van uw keuze.

Bouwen & Verbouwen in Oosterhout

Contact opnemen

Bel ons

06-28343495

ma t/m vr  van 8:00 tot 18:00 uur

Wat vind jij?

[socialpoll id=”2373894″]

In het nieuws