Naar de makelaar

Je kunt voor verschillende zaken terecht bij een makelaar. Een makelaar bemiddelt bij het proces tussen de koper en verkoper van een woning en zorgt ervoor dat alles goed verloopt.

  1. Verkopen van een woning
  2. Aankoopbegeleiding van een woning
  3. Taxatie van een woning

Verkopen van een woning

De verkopende partij neemt bijna altijd een makelaar in de arm om ervoor dat de woning zo snel mogelijk en voor een zo hoog mogelijke prijs kan worden verkocht.

Aankoopbegeleiding van een woning

Sommige mensen kiezen er voor om ook bij het aankopen van een woning een makelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar treedt dan op namens de kopers en probeert zo veel mogelijk uit de onderhandelingen te slepen. Het kan in sommige gevallen zeer lonend zijn om een aankopend makelaar in te schakelen.

Taxatie van een woning

Voor de aankoop van een woning wordt vaak een financiering afgesloten. Als de financiering verstrekt wordt door een hypotheekverstrekker, verlangt deze vaak een woningtaxatie. Op deze manier kan de hypotheekverstrekker controleren of de onderliggende waarde van de woning overeenstemt met de hoogte van de gevraagde financiering.

Makelaars in Oosterhout

Contact opnemen met een makelaar

Neem contact op met de makelaar van uw keuze. Vul uw gegevens in en kies uw makelaar(s). Binnen 1 werkdag wordt er contact met u opgenomen.

De makelaar

Contact opnemen

Bel ons

06-28343495

ma t/m vr  van 8:00 tot 18:00 uur

Wat vind jij?

[socialpoll id=”2373894″]

In het nieuws

Nader toegelicht

Waardebepaling

De staat van onderhoud, voorzieningen in de buurt, plannen vanuit gemeente voor de buurt, energiezuinigheid, vervuiling, erfpacht, verbouwing. Bovenaan staat hoe graag jij er wilt wonen.

Als je een hypotheek aanvraagt zal de bank een taxatierapport vragen. Het huis is het onderpand voor de lening en de waarde mag niet te laag zijn. Dit rapport wordt opgesteld door een onafhankelijke taxateur.

Onderhandelen

Als je een woning wilt kopen kan je een bod doen, serieus maar niet te hoog. Check bij de makelaar of er onderhandelingsruimte is. Onderhandelbaar is de prijs, de overdrachtsdatum, ontbindende voorwaarden of roerende zaken. Vraag indien nodig de verkoper om een optieverklaring. Kijk zelf naar vergelijkbare woningen in de buurt, vraag verkoopgegevens op via kadaster.nl of laat een taxatie uitvoeren. Deze heb je meestal toch nodig voor het aanvragen van een hypotheek.