Nu ook Duurzaamheidslening en Blijverslening in Oosterhout

Sinds 4 april 2017 introduceert de gemeente Oosterhout de Duurzaamheids- en Blijverslening. De gemeente wil de woningmarkt een impuls geven door in totaal €750.000,- beschikbaar te stellen. Met deze leningen wordt ingezet op de verbetering van de bestaande woningvoorraad. Zo wordt met de Duurzaamheidslening energiebesparing en -opwekking mogelijk en kunnen met behulp van de Blijverslening mensen langer zelfstandig blijven wonen.

De gemeente gaat daarnaast door met de Starterslening. De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek. Deze aanvullende lening kan het gat overbruggen tussen de maximale hypotheek die een bank verstrekt en het bedrag dat nodig is om de eerste woning te kopen. Starters hebben zodoende met behulp van de lening meer financiële mogelijkheden bij de aankoop van hun eerste eigen woning. Sinds 2007 zijn ruim 120 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning in Oosterhout.

Budget per lening

Voor iedere lening is een budget van €250.000,- beschikbaar gesteld. Deze budgetten worden revolverend ingezet. Dit betekent dat bij terugbetaling van de eerder verstrekte leningen het terugbetaalde bedrag opnieuw wordt ‘rondgepompt’ om nieuwe leningen van te verstrekken.

Voorwaarden per lening

De Duurzaamheidslening kan aangevraagd worden voor het aanbrengen van aanpassingen op het gebied van:

  • De Duurzaamheidslening bedraagt minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,-.

De Blijverslening is bedoeld voor eigenaren-bewoners van de gemeente Oosterhout die:

  • hun woning levensloopbestendig willen maken.
  • een concrete zorgvraag hebben waarvoor directe aanpassing van de woning noodzakelijk is.
  • De Blijverslening bedraagt minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,-.

De Starterslening is bedoeld voor huishoudens die nog nooit een eigen woning in bezit hebben gehad. Met behulp van een starterslening kunnen zij een woning een koopprijs tot maximaal 188.000 euro kopen.

  • De  Starterslening bedraagt minimaal €5.000,- en maximaal €25.000,-.

Voor de exacte voorwaarden per lening kunt u de gemeentelijke website raadplegen www.oosterhout.nl, onder ‘Inwoners – Wonen en leven’ treft u aanvullende informatie.